De ommezwaai deel 2

web-45844

Soms kun je iets heel spannend maken 😉.  Wat ga ik doen naast m’n juridische advieswerk / bijstand als advocaat? Trainingen geven voor ondernemers en bedrijven.

Iedere groeiende maar ook doorgewinterde ondernemer komt soms voor juridische uitdagingen te staan. De salesafdeling wil vooral lekker zonder rem erop verkopen maar voorkomen moet worden dat er daardoor achteraf ellende ontstaat. Ondernemen, verkopen, samenwerken en contracten sluiten is fijner als je op het juridische vlak wijzer bent. Omdat uiteindelijk het je slapeloze nachten, geld, energielekken en sores (ook thuis) bespaart als je weet wat je moet doen in welke situatie. 

Alleen beschikken over de juiste documenten is niet voldoende: als je niet weet wat erin staat dan kun je het ook niet aan je klanten uitleggen als zij vragen stellen en je moet tijdens onderhandelingen wel weten wat je eenvoudig kan weggeven (omdat de risico’s voor jou toch niet zo groot zijn) of waar je juist wel ècht een lijn moet trekken. 

Ik ben 24 uur bereikbaar maar degene die mij vroeg of laat op de dag bellen/appen, zijn niet degene die mij preventief om advies vragen. Dat zijn degene die in de ordinaire shit zitten.

In de trainingen zal het niet alleen gaan om het verdiepen van juridische kennis (zonder het commerciële vlak uit het oog te verliezen) maar ook zal er aandacht worden besteed aan andere praktische zaken, zoals waar je aan moet denken als je ooit jouw / jullie bedrijf wilt verkopen. Ook komen aan bod effectieve onderhandelingstactieken en andere essentiële eigenschappen die je nodig hebt als ondernemer die (ook juridisch) z’n zaakjes op orde heeft. 

Ik heb er ongelofelijk veel zin in en uit eerdere feedback heb ik mee gekregen dat ik op een boeiende wijze ingewikkelde materie lekker praktisch plat kan slaan. Ik ben in staat om contractsonderhandelingen met creatieve oplossingen vlot te trekken in plaats van als de ouderwetse advocaat een bom onder de samenwerking te leggen; dat leer ik graag ook een ander 😃.

Ik bruis zelf van de ideeën en er staat al een korte pilot training in de basis klaar. Voordat ik deze de wereld in gooi, pas ik graag de wijsheden van Annemarie van Gaal toe (het verhaal over de ‘jongetjes’); je kunt het allemaal zelf goed bedenken maar de klant is de enige die daadwerkelijk kan vertellen wat zijn of haar behoefte is. 

Ik zal dan ook de komende 3 dagen elke dag een Q&A laten lopen in de stories (op Instagram en Facebook). Ik roep daarbij jullie ondernemers allemaal op om aan mij kenbaar te maken, als jij een lekker praktische juridische training zou volgen, op welk (juridisch) onderwerp zou jij dan graag verdieping willen hebben, welk juridisch probleem loop jij op regelmatige basis tegenaan en waar zou jij meer over willen leren. 

Voel je natuurlijk ook vrij om onderstaand of via de DM mij te berichten. Ook als je direct via de mail op de hoogte wil blijven van alle mooie ontwikkelingen binnen Scherp. 

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte gehouden worden?

(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.